Ik was eerst heel boos op mijn dochter!

Personenalarm met valdetector én sticker bij voordeur
Mijn dochter bracht laatst in een telefoongesprek met mij zomaar ineens een personenalarm ter sprake en dat ik dat ook zou moeten hebben. Ik werd zo boos dat ik snel een einde aan ons gesprek maakte. Wat dacht ze wel, zoiets is toch voor oudere mensen?! En ik ben nog maar 71! Ik was echt heel boos en kon er gewoon niet van slapen.
 

Val van keukentrapje
Toen moest ik ineens denken aan de tijd dat mijn man nog leefde, maar vaak van huis was. Ik was een jaar of 35 en ben een keer van een keukentrapje gevallen, precies met mijn hoofd op de punt van de keukentafel. Ik weet nog dat ik viel, maar verder was alles ineens zwart. Mijn dochter was toen 7 jaar en heeft het zien gebeuren. Ze is direct naar de buren gerend en zo is hulp op gang gekomen. Alles kwam goed, maar het had heel naar kunnen aflopen natuurlijk.

 

Het kan snel mis gaan
Ik begrijp nu dat mijn dochter zich gewoon zorgen om mij maakt, niet omdat ze me oud of krakkemikkig vindt, maar omdat ze uit ervaring weet hoe snel iets mis kan gaan. En nu ik alleen woon, is er waarschijnlijk niemand, die dat dan snel door heeft.
 

Mijn dochter is een schat
Ik heb zo lang liggen malen dat het te laat was om mijn dochter nog te bellen. Maar dat heb ik de volgende dag direct gedaan. Ik heb nu een drukker met een valdetector en ook een sticker bij de voordeur, tegen overvallers. Ik voel me zo een heel stuk veiliger. En mijn dochter is een schat!